Nuffnang BH

Aug 3, 2017

Koleksi Makan Sedap

Assalamualaikum,

Oleh sebab sekarang kurang selera nak makan maka tengah pujuk hati dengan goda tengok makanan yang sedap-sedap. Mana tahu tengok kot selera datang semula.


Alo sedih sangat. Jom la imbas kembali kenangan dengan makanan-makan sedap ni.  

ini aku jumpa masa tengah makan breakfast kat kedai makan area rumah. oleh sebab kawan aku orang Kelantan upload kat FB kata sedap, maka ambil la nak mencuba. Tapi tak kena dengan tekak. Manis ya amat. dalam dia kacang kuda yang dipenyekkan. Katanya kuih orang Thailand. 


Ni pinggan aku masa attend kenduri kawan satu office (adik dia yang kahwin). Meriah kan lauk-lauk dia. Berselera aku makan. Tak silap makanan Masyarakat Minang. Kalau silap..ampun. 


Brownies ni makan masa Raya PotLuck kat Office. Atas ni Choc dan bawah tu ada letak nut. 


 Brownies lagik


Kek Chocolate ni beli dekat King's Bakery. Kedai letak ni sebagai Hot item dia. Bagi aku biasa-biasa jela. 

 Cheese tu sedap tapi sempat makan satu je. Ni pon masa jamuan Pot Luck Raya office. 


 Masa tengah rindukan ayam goreng kunyit garing. 

 Pecan Butterscoth cake. Tengok rupa dah tahu kan sedap tak sedap. :)


Nasi Arab sedap dari  Bedouin Arabian Cuisine Restaurant. Siapa nak boleh search kedai dia di TTDI. Berbaloi-baloi. Office buat Raya Group Open House. sedap sangat-sangat. 


masih lagi Brownies kesukaan setiap masa. Brownies kasih sayang


 Victoria Sandwhich Cake


 Tuna Salad yang masih bermain di ingatan. Sedap. 


 Chicken Boxing namo eh. masam-masam rasa dia. Sos BBQ terbaik


Chicken Chop suami yang makan dan dia puas hati. 


Magnum Ice cream - Red Velvet. Sedap. 


Nasi minyak masa open house jemputan. Acar buah nenas tu sedap nak meninggal.  


Pavlova Rangup dan manis sesedap lidah


Brownies mix fruit sedappp..