Nuffnang BH

Jul 18, 2017

Makan Mr. Dakgalbi di SS15 Courtyard Petaling Jaya

Assalamualaikum.

Nampak cheese keliling tu? ha kena makan cecepat. nanti cheese mengeras kurang ummmppphhh. 

Ni gara-gara teringin nak makan makanan Korean maka hapuskan mengidam tu mencuba Mr Dakgalbi di  salah satu branch dia di SS 15 Courtyard , 47500 Subang Jaya, Selangor. Best tempat ni aman je. Banyak pilihan kalau nak makan benda lain. Kalau lagi satu yang aku tahu ada dekat Citta Mall, tapi situ selalu penuh. Banyak lagi branch lain boleh google aje.  

ini noodle dgn ayam salut cheese
Hari tu ambil set untuk 2-3 orang makan. Harga dalam RM70++. Ada promotion cheese ring. Masing-masing hantu cheese so tersangat lah gembira. Dia akan kasik sepinggan mee dan sepinggan nasi. 


Ada few side dish macam kimchi, sup, daun salad dan jeruk radish. Semua sedap. Oh dan dia kasik sky juices yang kesemua ni boleh refill. Korang jugak boleh order air lain kat menu.

ada dalam nasi sekali dia masak lupa dah nama
Apa perlu korang buat ialah, masa sampai pilih menu dan nanti staff dia akan tolong masakkan live depan mata korang. Lepas tu setel. Less than 15mins pon boleh siap.

balut dengan salad ni pon sedap woi.
Untuk first time aku suka sangat la rasanya sebab aku boleh terima rasa Korean tu. kalau yang belum pernah cuba dan agak picky eater aku nasihatkan cuba makan Korean food kat foodcourt. 

masih menelan air liur membayangkan kesedapan dia
Biasakan dulu tekak uols. Dah boleh telan baru boleh cuba Dakgalbi ok.  




Kimchi tu after second time refill. Kimchi dia sedap. tinggal ketul-ketul ayam. tak larat nak habiskan. Overall puas kena repeat teringin nak makan yang berkuah pulak next time. 

yeayyy.