Nuffnang BH

Jul 14, 2017

Bila anak kecil yang ingatkan kita

Assalamualaikum,

Lama dah tak share pasal anak sulung kesayangan dunia akhirat #ikhwanhafeez

Pejam celik dah nak masuk 7 tahun. Tahun depan darjah satu. Cepatnya masa berlalu.

Please jangan besar cepat sangat. 

Tak sempat nak belek anak sekarang tapi cuba gigih cari masa supaya Ikhwan tak rasa terabai.

Masa minggu lepas ada COD Norahwax, masa tu deal dengan customer jumpa kat Sri Rampai.

Dah alang-alang tunggu maka breakfast kat Old Town. Tempat favourite nak makan roti bakar.

Masa dalam kereta lagi Ikhwan dan tanya;

Mama..tempat ni ada Halal kan? senyum-senyum jela sebab dah biasa sangat soalan dia.

Masa shopping groceries dia la jadi tukang check cari logo Halal.

Masa awal-awal dulu macam terkejut jugak, macamana dia begitu ‘prihatin’

Dah selalu dia tanya so setiap kali nak masuk kedai or beli barang make sure ada logo halal.

Segan jugak anak kecik yang ingatkan kita.

Tak sangka kan Allah turunkan peringatan melalui anak-anak syurga kita.

Semoga semakin dia membesar semakin dia ingatkan kami dengan agama.

In sha Allah.