Nuffnang BH

May 2, 2017

Me'nate Setapak - Makan Lamb

Assalamualaikum.

Hari tu rindu nak makan lamb jadi ajak suami ke Me'nate cawangan Setapak. Tempat luas dan selesa Cuma yang tak best parking mahal. Tak seronok. Kurang dua jam tapi kena RM5.

Oleh sebab Sixty9 Islamic Steakhouse Taman melawati merupakan our current favourite place kalau makan western ni so bila sampai Me'nate dalam otak dah set expectation yang dari segi taste wise and presentation kena at par atau more than that la.

Malam tu makan lamb. Suami cakap kat Me'nate kena makan steak (selain lamb) baru sedap. Tapi macam biasalah kalau peminat lamb payah nak curang. J crew dia cakap malam tu cara masakan adalah BBQ. Masa tu tak fikir sangat dan masa order mintak steak dimasak Well done. suami isteri tak makan kalau steak masih ada merah-merah darah.





Hanya anak bujang je makan meatball. Dia kata sedap. Kena la tuh dengan selera dia. 



Bila sampai ke meja, steak jadi dry sangat, jus dia hilang masa BBQ tu kot. Steak jadi garing. Tak hangus dan tak pahit. Menyesal suruh masak well done. Rasa steak ok. even sejuk daging masih boleh dikunyah. Suami pun kurang berkenan.

So far aku lebih prefer daging dimasak oven baked. Juice dia masih ada. tu yang sedap tuh.

Apa yang best dekat Me'nate??
Air free flow. Teh Tarik terbaik. Cuba kopi durian for first time.  Pilihan daging yang banyak. Harga murah seringgit dua macam tu la.



Kids menu yang berharga Rm9.90. Dengan air kalau tak silap. 


Kalau makan di Sixty9 Islamic Steakhouse rasa macam exclusive dan layanan pon sangat warm. Tapi di Me'nate tak rasa sangat friendly tu. tak taw nak explain.

Tak ada la aku nak kata Me'nate tak best langsung. Aku tengok meja lain meriah je makan. Seronok. Sedap la tu, Cuma tak kena tekak aku dan suami je.  Apa pun tak rugi nak cuba. 

Sesekali tukar angin tak makan nasi. Apa salahnya. 

No comments: