Nuffnang BH

May 10, 2017

Latest trend camping jadi Glamping

Assalamualaikum,

Tadi baca blog Vivy Yusof. 
Dia cerita pasal dia Glamping dengan bff dia kat hutan mana tah.

Masa baca tajuk terus google kepebenda la Glamping ni.
Hoi ketinggalan sungguh tataw.

Rupanya Glamping adalah singkatan untuk Glamarous Camping. Lol. 

Glamping is a portmanteau of glamour and camping and describes a style of camping with amenities and, in some cases, resort-style services not usually associated with "traditional" camping.

Ha jangan tak tahu kalau kat oversea dah ada company yang offer this type of service. Macam-macm types of glamping they provide.

Kalau kebiasaan camping kita bayangkan kena pacak khemah, makan dalam bekas besi, bawak megi keliling unggun api kan? pastu nak membuang kena korek lubang dan cari kawasan semak. 

Tapi kini kalau glamping semua tu dah perlu ok.

Pendek kata glamping ni similar to stay at hotel/resort tapi nak merasai suasana berkhemah yang dilengkapi facility hotel. Fiuh mengada betul. Hahhaha. 

As long as u have money, semua boleh sekarang ni.


Mana taw one day aku terjebak jugak dengan glamping kan? J

Gambar ehsan google:





No comments: