Nuffnang BH

May 4, 2017

check kualiti gambar di text_overlay untuk FB Ads

Assalamualaikum.

Sakit tulang belakang.

Berbaloi berjaga dari pukul 11malam tadi hampir ke 5pagi

baru boleh Tarik nafas lega.

Tunggu FB approved iklan dan kemudian monitor.

Mintak-mintak sempat la semuanya.

Paling struggle kali ni bukan Fb Ads tu sebenarnya tapi penyediaan bahan.

Mentor pesan CW kena wow, headline kena power.

Gambar pulak kena la cun. Mintak-mintak tiada isu dengan gambar.

Part paling susah bila kena guna Adope Photoshop.

Memang tak reti la kan, so put aside Adope guna App yang boleh cantikkan gambar je.

Combine bahan semua nak check gambar diterima FB atau tak.

Ok part ni paling best. 

Aku baru tahu yang kita kena check gambar ok ke tidak sebelum upload jadi FB Ads.

Tidaklah syok sendiri orang kata.

Search je text_overlay nanti FB suggest.

Once kita upload nanti FB akan rate gambar tu Low/Medium atau OK to upload.

Boleh refer gambar aku snapshot ok.


Semoga in future bila aku baca dan kenang balik

Aku boleh senyum sebab ni part of my dream to become successful businesswomen.

Ececcececeh. Wish me luck.