Nuffnang BH

Apr 4, 2017

Tersalah hantar sofa

Assalamualaikum.

Kisahnya bila masuk rumah baru memang ada sofa owner lama tinggalkan tapi agak tak sesuai dan tak ikut citarasa kami pun. 

Maka gagahkan diri kumpul duit dan beli sofa menepati budget kami.  Last month setel survey dan beli sekali dengan katil untuk bilik Ikhwan.

Then set arrangement untuk penghantaran hari bekerja sahaja, dan kami berdua pun ambil cuti. Tiba hari yang dinanti sofa yang datang lain warna dari apa yang kami pilih. 

Oh my. 

Rasa nak Tarik rambut kuat-kuat.

Mintak dark purple yang datang terang benderang warna orange. 
Terus naik darah bila yang tukang hantar tak puas hati kami tak nak warna tu. 
eh kami bayar dan dah confirm warna kot. 

Ni la warna yang sampai. 
Akak tak terlalu berani nak bermain dengan kaler cenggini. 


terus naik darah.
 
Terus call kedai report. 
Then tukang angkat agree to angkut semula dengan muka masam mencuka. 
Eh. Siapa patut marah ni? Aku ke dia? 
dah rugi hari cuti aku. kena set hari lain pulak lepas ni.

Tapi serik la nak beli dari kedai sama. Nyampah.

Hari ni suami yang cuti untuk tunggu sofa sampai. Tadi dia whatsapp sofa warna yang betul la rasanya. Masa first time dulu excited la, dah kali kedua ni rasa suam-suam kuku je. Hahahhah

Apa pun Alhamdulillah semua dah selamat. 



Tips untuk beli sofa or apa-apa barang yang melibatkan delivery, 
sila la tangkap gambar masa pembayaran deposit, warna dan bentuk barang. 

Then kalau ada free gift suruh dia catit dalam resit. Kalau tak sedih je nanti perkara buruk jadi.

p/s: jangan kata akak poyo berlagak nak tayang sofa ye. ini blog akak, suka ati akak la nak up entry apa kan. kenangan ni. 


Sekian.