Nuffnang BH

Apr 8, 2017

Hari ke2 sapu Minyak TheMajlis (Eczema)

Assalamualaikum

Journey merawat Eczema Raudah Sakinah.

Hari kedua selepas sapu minyak TheMajlis.
Pagi tadi tiba-tiba siku Raudah timbul gatal.
Kembung bintat macam kena ulat bulu tu.

Entahlah tak tahu kenapa.
Malam sebelum tu aku makan mee goreng rencah udang.

Dia garu sempat la berdarah sikit.
Hoi nipisnya kulit kau nak.

Terus ambil minyak TheMajlis goncang botol dan selawat tiga kali dan sapu.
Minyak tu wangi, berangin.

Alhamdulillah bengkak tu terus surut.
Gatal tak teruk tapi masih garu sikit-sikit.
Lega. kalau kebiasaan mahu kena tidurkan atau kena sapu cream doctor 
dan paling teruk bagi ubat makan. 

Sedikit tips –
masa Raudah tiba-tiba diserang gatal bengkak ulat bulu (syak tersalah makan, pengasuh suap ice cream Keladi / aku makan kuah kacang malam sebelum tu) pengasuh lap badan dengan air ice + lemon kemudian sapu badan dengan minyak bawang putih.
Bengkak and gatal surut. Boleh cuba kalau anak diserang gatal/eczema.

Memandangkan aku baru guna pada hari kedua dan aku rasa membantu maka aku rasa orang lain patut mencuba juga la minyak ni. Mana tahu serasi. Kita Ikhtiar. 

Tentang Minyak The Majlis

- GMP Certified
- Import direct from Dubai
- Halal & di iktiraf 
- Bebas Steroid, 100% natural
- Berangin dan wangi 

*lain entry nanti aku share lebih lanjut tentang TheMajlis