Nuffnang BH

Apr 27, 2017

Anugerah Meletop Era Mengarut


Hari tu ter tengok Anugerah Mengarut Meletop Era. Menyesal tengok. anugerah syok sendiri rasanya. Yang minat gila dengan Loffatah dan Ayda Jebat enjoy la agaknya tengok.

Ada moment yang aku rasa tak patut wujud dan pengacara over, tah apa-apa skrip melalut. 
First masa Nabil dan Johan umumkan Calon-calon skandal Ayda Jebat??? What kenapa begitu dikaitkan kononnya ada hubungan dengan kau?

Ini antara scene yang I cannot brain.

Lepas tu adegan Johan dan bini dia dengan Ayda Jebat. Konon nak nampak kelakar agaknya. Lepas tu Johan pegang tangan Ayda Jebat. Lama kot. apa yang diaorang cuba tunjukkan aku pon tak tahu.
Nabil kat sebelah macam nasi tambah. Lawak bodoh standard konon nak tunjuk bini garang etc la. Ya Allah over.

Dulu serius aku suka Johan tapi lepas scene macam tu aku rasa semakin hari semakin over pulak. mana batas yang selalu di jaga tu. tak mampu nak jaga batas yang lain, sekurangnya cuba la jaga yang ada. Ini main langgar aja.

Sebenarnya apa yang cuba di sampaikan pon aku tak tahu. Nak buat acara lagi meriah ke cane sebab konsep ke laut. Ramai yang condemn pasal anugerah ni kat laman social tapi rasanya Malaysia memang suka viral. So tak kisah la anugerah hauk ke idok asalkan viral.

Kalau tengok senarai pemenang pon, ermm sendu betul. Bila agaknya industry ni nak lahirkan yang betul-betul berkualiti ya.

Lagu MeleTOP – Ayda Jebat (Pencuri Hati)
Penyanyi MeleTOP – Siti Nordiana
Grup/Duo MeleTOP – Datuk Siti Nurhaliza & Faizal Tahir
Program Radio MeleTOP – Johara Pagi Era
Penyampai Radio MeleTOP – Johan
Filem MeleTOP – Munafik
Bintang Filem MeleTOP – Fasha Sandha
Drama MeleTOP – Suri Hati Mr. Pilot
Pelakon MeleTOP – Fattah Amin
Program MeleTOP – Taste Selebriti (Episod Neelofa)
Hos MeleTOP – Neelofa
Bintang Online MeleTOP – Fattah Amin
Artis Baharu MeleTOP – Khai Bahar
Couple MeleTOP – Stay & Akim Ahmad
Fesyen MeleTOP – Fattah Amin
Si Cilik MeleTOP – Yusof Iskandar
Pelawak MeleTOP – Johan
Top Top MeleTOP (Lelaki) – Fattah Amin

Top Top MeleTOP (Wanita) – Neelofa

No comments: