Nuffnang BH

Feb 21, 2017

Resepi Cupcake Chocolate mudah dan sedap

*second time buat tak pakai butter tapi pakai marjerin Cap Pelangi, jadi gebu dan lembut sangat walau dah sejuk. Guna butter bau dia harum tapi kurang gebu tapi masih lembut. 

Assalamualaikum.

Im excited. Yeay. Alhamdulillah selama ni asyik tak jadi je kalau buat, semalam cuba lagi buat muffin chocolate pulak.
Rezeki semuanya menjadi siap suami puji, anak pon gembira. Eh. Hahhaha resepi simple sangat-sangat. Lepas ni kalau anak ada jamuan kat sekolah tak payah la cuak nak beli lagi. Jimat mak.
Ikhwan siap bawak bekal ke sekolah nak bagi kawan-kawan.

Dapat resepi kat Instagram,

150gram marjerin
150gram castor sugar
3 biji telur
Essen vanilla
175gram tepung self raising
1tbs baking powder
5 tbs Serbuk koko
Bakar pada suhu 170c selama 20minit.

Cara-cara:

Masukkan bahan ikut turutan dan mix sampai semua bahan sebati.
Gula castor + marjerin, telur, essen vanilla, tepung, baking powder, serbuk koko.
Isikan dalam ¾ penuh nanti dia kembang.
Sedap dimakan ketika panas.

malas nak comot so masukkan dalam plastik je then picit

muka memang tak menawan tapi rasa tertawan

No comments: