Nuffnang BH

Feb 16, 2017

apa yang tak kena Buku pertama Fattah amin

Assalamualaikum. 
amik google image jerr
Weh gigih aku cari artikel pasal jenis-jenis buku ni woi. Sebab penangan buku Fattah amin ni la. Bagus juga la bila kecoh so orang macam aku teringin nak tahu kebenaran pastu rajin la nak google. Baru la tahu keturunan mak nenek buku ni hhhaha.  

Kan kecoh pasal orang pertikai nape dia boleh jual buku pulak. dia bukan bertauliah dan macam-macam lagi pastu ada la suara sumbang, kritikan dan macam-macam la. Semua sibuk bagi pendapat.

Aku baca dari sini apemazing

1. Buku latihan.
2. Buku teks.
3. Majalah.
4. Novel
5. Collective item. Ha yang ni Fattah amin buat. macam Hafiz Hamidon buat tuh. Tengah popular buatla.
Penulis cakap - Collective item ini boleh juga jadi seperti baju, mug, key chain. Dan, ia juga boleh jadi seperti kalendar dan buku! Faham?
Satu lagi kau kena ingat, collective item ini memang ya mahal dari harga biasa. Itu normal dik.
6. Buku Agama.
7. Buku terpakai.
8. Buku tak laku kau.
9. Buku pinjam.
10. Buku ilmiah.
11. Buku motivasi.

Berbalik pada isu Fattah ni, jadilah pengguna bijak. Agak-agak bermanfaat beli la. Kalau tak bermanfaat tak payah la. Tak payah nak kutuk-kutuk. Buat tambah dosa je.
ini lawak ok
Ha lagi satu aku baru jumpa lirik lagu baru si W.A.R.I.S tajuk TEPUK. Ada lirik bawah ni. Tak ada siapa nak pertikai ke?..ok itu karya dia. biarla kan? Hahahha ok gelak diam-diam sudah.

Tepuk tepuk (x2),
Tepuk amai-amai,
Tepuk tepuk (x2),
Tepuk ramai ramai
(repeat).

Tepuk amai-amai
Belalang kupu-kupu,

Tepuk baby pandai
You know wa caya sama lu.

Bila sudah pandai janganlah jadi hantu
Janagn mandai mandai
Sebab dato hattan tahu.

Petang-petan tolak stroller
Rasa macam high roller,

Sambil-sambil makan yoghurt
Tengok orang buat yoga
Jam tepat pukul lima
Masa untuk tengok finding Nemo.

Stroller masuk dalam bimmer
Balik rumah now here we go..

Tepuk tepuk (x2),
Tepuk amai-amai,
Tepuk tepuk (x2),
Tepuk ramai ramai
(repeat).

Tepuk seblah tangan
Memang takkan bungi
Tepuk dua tangan bagi hilang rasa sunyi.

Tepuk laju laju biar sampai lalat mati
Tepuk dahi orang nanti takut makan hati.

Takdehal tukar lampin
Sama macam pakai sampin
I’m a daddy now and I’m swaggin’

Parent squad is what I’m yellin’
Siap pakai wangi wangi
Sebab jap lagi nak ambik mommy,

Dress you up like a rap star
‘Cuz you both are my cita hati.

Tepuk tepuk (x2),
Tepuk amai-amai,
Tepuk tepuk (x2),
Tepuk ramai ramai
(repeat).

Bila dah besar baby
Nak jadi apa?
PM, doktro, tentera, ataupun jurutera,

Kalau nak jadi rapper,
Kena tunggu det bersara
Jadi dari sekarang baby kena belajar baca.

Mommy tak kisah
Baby nak jadi apa.

Asal kerja halal
Tak susah ibu bapa.

Apa baby suka
Buat mommy dan det bangga
Kami sentiasa doa baby akan berjaya.

Tepuk tepuk (x2),
Tepuk amai-amai,
Tepuk tepuk (x2),
Tepuk ramai ramai

(repeat several times).

No comments: