Nuffnang BH

Jan 16, 2017

keadaan kesihatan 2017 - permulaan

google image

Apa khabar tahun 2017 anda? Aku masih tunggang langgang.

Bersemangat gile nak buat macam-macam sempena tahun baru end up kucar kacir.
Kesihatan turun naik, acah-acah nak demam tak jadi demam.
Bila aku start demam teruk dan memang confirm demam masa balik dari Kampung Pahang
7hb Jan lepas. Pahang panas sungguh.

Sampai malam Ahad terus Isnin terbaring kaku.
Isnin MC dan Selasa aku gagahkan diri  datang pejabat.
Berbakul-bakul nasihat aku dapat suruh balik dan check darah.
Bukan aku tak nak. Banyak aku fikir.

Nak pulak ada baby ni. Kalau sangkut denggi, aku admitted.
Hai macamanalah agaknya.  Kesian baby and Ikhwan.
Suami memang SuperHero aku. Dia la yang jaga, cari makan, mandikan baby and Ikhwan.
Semua kerja dia buat.

Rabu masih datang Office dan aku datang bulan after almost 8 months melahirkan.
Sakitnya Ya Allah.
Dah sama sakit contraction aku rasa.
Khamis gagahkan diri ke Klinik sebab penakut Denggi.

Doctor kasi ubat suruh makan dan monitor Jumaat masih demam atau tidak.
Sabtu datang buat blood Test. Sabtu datang lepas lunch then around 5 petang.
Klinik called kata negative denggi just demam virus.

Alhamdulillah. 

Sekarang masih demam.
Selera makan betul-betul hilang. Dari 52kg sekarang tinggal 47kg sahaja.

Doakan aku.

Breastfeeding kali ni teruji sungguh.
Rezeki Raudah Sakinah.


No comments: