Nuffnang BH

Jan 19, 2017

Jom sahut cabaran Money saving challenge 2017

Assalamualaikum.

Masih ingat dulu aku pernah buat tabungan si Hijau.
dalam setahun jugak aku dapat RM1200 lebih kurang.

lepas tu aku stop sebab aku guna duit untuk pindah rumah.
Arwah dah duit-duit tu.
Segar lagi memori aku dengan duit-duit tu. hahhaha

Now aku masih belum buat apa-apa tabungan lagi.
Kalau ikut dah dikira lambat ni.

Suami ada tunjuk simpanan Oren dia.
Setiap kali dia dapat tambah note Oren setiap kali tu dia akan sengih macam kerang busuk.
Dah macam angau pon ye jugak.

Aku yang tengok pon jelous tapi aku tak kuat nak simpan Note Oren.
Dia kuat hahhahha.

Awal-awal tahun hari tu ada orang viral cara simpan duit.
simpan by weeks la, hari la memacam.
Mana yang senang nak follow korang buat je ok.

Aku panjangkan share je ni, Aku rasa masih sempat kalau nak follow menabung.
Nanti hujung tahun kita tengok ok tak tercapai.

ini untuk anak-anak
kalau malas nak fikir hari-hari boleh la start menabung by bulan



ini simpanan by week
paling banyak table, cara ni paling mencabar



No comments: