Nuffnang BH

Dec 2, 2016

Tauke Ice Cream by anak orang kaya

Assalamualaikum.

Baca tadi pasal seorang anak orang berada upload post pasal nak jadi Tauke Ice Cream kat akhirat. Alhamdulillah bagus dia mesti sejuk perut mak dia mengandung.
Buat baik kat orang Allah pun suka.

Tapi kan bila baca semula post tu. Haish..
Terus rasa nak semak semula diri ni.

Masa first baca.. rasa macam bluek..
Eh poyo nya. ayat she can buy an ice cream company.
oh memang..awak anak orang kaya so sekotak ice cream tu apa la sangat.

Dunia setiap orang berbeza,
Dari segi rezeki, cara hidup, didikan, dan lain-lain.
Pandangan dan penerimaan pon berbeza.

Mungkin sebab awak rasa apa awak post tu tak ada apa-apa
Atau post tu nampak awak baik gila
dengan menahan nafsu amarah awak tu.

Yeah, tahu point awak ialah Happiness is not just MONEY.
Rasanya konsep biasa kita boleh guna; Matlamat tak menghalalkan cara.
Ya u nak promote kebaikkan tapi mungkin cara tak kena.

Ke aku je yang terasa?
Ini sekadar pandangan perempuan yang tak pernah ada orang gaji.
Ya. itu je.