Nuffnang BH

Dec 21, 2016

Kenapa waxing dan bukan shaving - Norahwax

Assalamualaikum

Hai semua. Hari tu dah janji kan nak cerita lagi pasal Norahwax.
Ok bagi sesiapa yang tak pernah tahu atau tak pernah dengar pon pasal Norah ni meh sini akak nak cerita.

Norahwax ni merupakan produk buang bulu yang menggunakan bahan semulajadi dan selamat. 
Apa yang ada dalam wax ni ialah campuran madu, lemon dan minyak tea tree. 
Akak suka bau dia. sedap. Semut pon suka okeh.

Basically wax adalah salah satu cara untuk membuang bulu. 
Kebanyakkan kita ni masih menggunakan cara lama iaitu dengan mencukur atau guna cream yang dijual dipasaran. 

Kalau yang dah biasa pakai cream atau pisau cukur dah tahu sangat apa kesan jadi selepas bercukur kan?
Macam akak selama ni mana pernah tahu pasal wax. 
Akak penakut dik. Hahahhaha. 
Lepas tahu pasal waxing terus jatuh cinta tak pandang pencukur dah.

Ok meh nak bagitahu: kalau awak bercukur, dalam masa beberapa hari je bulu dah tumbuh semula kan? 

Pastu gatal-gatal, bulu jadi kasar dan paling teruk bahagian dicukur jadi gelap, kusam dan tak bermaya. Ok itu over. Hhahahha. 

Gambar kat bawah ni adalah perbandingan cara bulu dicabut. Kalau hair cut with razor & guna cream akar bulu tu masih ada. berlainan kalau waxing memang dia cabut sampai ke akar umbi. 
Dan paling tak best pencukur sekarang mahal harganya.

Tapi kalau awak waxing guna Norahwax ni semua masalah awak setel. Chewah.

Sebab dengan Norahwax dia akan mencabut bulu sehingga ke akar umbi. 
Ini akan memanjangkan tempoh bulu nak tumbuh semula. 
Kalau ikut pengalaman sendiri; sebulan setengah baru bulu tumbuh semula. 
Dah lah lambat dan bulu yang tumbuh jadi lebih halus. 
Itu awak jangan risau ok.

Rasanya banyak dah akak bebel. 
Nak tahu lebih lanjut nak tahu testimony customer akak meh la contact akak: 
kita borak ok.


Jangan lupa follow ig: norahwaxwangsamaju_rodiah

No comments: