Nuffnang BH

Oct 28, 2016

Cita rasa pastri Jepun, Komugi pilihan aku

As Salam,

Siapa sini suka makan benda manis dan sedap dan lembut dan membuatkan kita bagai di awangan bila makan? angkat tangan... kih3

Aku adalah orang yang begitu teruja bercakap kalau dapat makan, makanan sedap. Kalau korang peminat kek atau dessert atau roti atau apa sahaja berkaitan makanan yang menawan hati korang patut singgah di Kafe Komugi.

Confirm tak menyesal. Aku dah pergi few café tapi so far Komugi paling aku satisfied.

Kosmo pernah cerita pasal Café Komugi ni dalam awal bulan October hari tu. in sha Allah selamat dimakan oleh orang Islam. Dan aku ada email pihak yang bertanggungjawab iaitu syarikat MULTIPLE REWARD SDN BHD (858098-H), Mr Ling Way Teng yang rajin melayan pertanyaan aku pasal status Halal mereka.

Dalam email Mr. Ling explain:

Hi Rodiah Amir Hamzah,

Thank you for taking the time to write to us, we appreciate a customer who cares for us.

First of all, we, Komugi would like to thank you for the support and concern to our products.

Yes, we understand the Halal status you mentioned is Halal for Muslim.
We are in the midst of working towards Halal certification. We can assure our customers that our local ingredients do come from trustworthy sources that have Halal certification. Majority of the ingredients in Komugi are imported from Japan and we would like to reassure customers that all our products are made without pork derivatives or alcohol. Komugi would like to cater to everyone, hope that we gave some comfort so to consume our products in ease and peace of mind.

Arigatou Gozaimasu.

Terus hati berbunga ceria. Ok meh nak share apa yang aku pernah cuba dan suka kat Komugi ni. Tak banyak sangat pon cuma aku memang looking forward nak rasa yang lain-lain. 

Kenapa aku suka kek-kek kat sini sebab lembut sangat, tak terlalu manis dan dapat rasa la bahan-bahan dia guna fresh dan berkualiti. Sesuai la dengan prinsip mereka:

At KOMUGI, we offer a deliciously authentic variety of handmade Japanese breads, cakes and confectioneries. Our team of Japanese pastry chefs bake everything daily to ensure you get to enjoy the freshness and true quality of KOMUGI, all made from natural and premium ingredients. 

KOMUGI aspires to make you smile upon taking the first bite! - Mereka berjaya buat aku makan sambil berlinang air mata. 

Why are our breads suitable for consumption by vegetarians? Because we do not use animal fats & animal-derived food ingredients.

Kepada penggemar pastry sila singgah. Oh ini adalah review tidak berbayar cuma suka-suka.

Layan jela gambar makanan sedap bawah ni.

waiting list sebab comel sangat
waiting list jugak
makan sambil ketawa sedap sangat
ini dlm waiting list
ini cinta pertama saya
makan ni masa sejuk memang nyaman je. peminat cheese kena cuba

Semua gambar ambik kat website Komugi je. 

No comments: