Nuffnang BH

Sep 9, 2016

Live update KlCC Lrt station - train power supply problem 9 sept 2016

As salam,

Live update sambil bersila. Elok bertapa tepi power plug sbb batery hp nak habis.

Dari wangsamaju dah problem bila train stop mengejut dua kali.

Alhamdulillah tak ada kemalangan berlaku. Kali kedua dalam minggu ni.

RapidKL kena buat sesuatu.

Tadi hanya beberapa meter sahaja train nak sampai ke platform tp stop due power supply failure.

Sempat la bergelap selama 15minit. Sempat bukak tingkap kecemasan kecil dlm train tu risau ada yg sesak nafas.

Dua minit lepas tu semua staff kelam kabut. Berlegar legar. Ada staff perempuan suggest untuk drive manual train so boleh gerakkan ke depan sedikit. Selamat untuk penumpang keluar.

Tapi end up ada staff dia berjaya buka pintu last train 4 coach. Pintu yg patut aku keluar. Sudahnya keluar kena membongkok lalu bawah palang.

First time jadi macam ni. Ingat hari tu teruk rupanya kali ni lagi teruk. Kalau la train stop kat tengah-tengah terowong tadi lagi naya.

video