Nuffnang BH

Sep 18, 2016

IKEA & birthday celebration

As Salam.

Mata tak boleh nak lelap so terasa nak share kenangan yang harapnya nanti masa akan datang di izinkan tuhan aku boleh baca semula dan tersenyum.

Petang tadi 1st time jejak kaki ke Ikea Cheras. Ramai orang. Tapi masih ok compare to Ikea Damansara. Besar..bersih dan baby friendly. Selesa dan bersih baby room and tandas dia.

Bila masuk situ semua barang nampak perlu beli. Nafsu. Alhamdulillah tak teruk damaged tadi. Nanti nak kena repeat sebab hajat nak beli hiasan rumah tak tercapai. Rambang mata.

Kisah celebration birthday Ikhwan Hafeez yang ke 5 masih belum tamat. Konsep dia celebrate 5 tahun sekali. Jimat duit kih3.

Dah berniat nak sedekahkan something kat anak-anak HUFFAZ so sempena cuti panjang keluar la mencari barang-barang. Rasanya setiap kali keluar Ikhwan sendiri yang akan ingatkan dan tanya dah beli ke belum.

Alhamdulillah.

Sepanjang proses memilih, menyusun, membungkus, semaksima mungkin aku libatkan dia. Biar dia belajar. Biar dia pandai berdikari.

Dan pelajaran untuk kami as parent jugak. Keluar cari barang dengan anak kecil memang perlu kesabaran paling tinggi. Perlu ready mental fizikal. Perlu banyak pit stop. Sekejap nak ke tandas..sekejap nak susu..sekejap nak berdukung. Lama sikit lapar pulak. Dan proses tu berulang sampai barang-barang yang dicari dijumpai.

Senyum sendiri bila fikir semula.

Moga nanti bila kami dah tua anak-anak mampu melayan..mampu menahan..
mampu bersabar dengan karenah kami. Moga Allah izinkan.

Biasala kalau menaip waktu malam ni emosi lain sikit.

Pernah baca kalau kita nak ajar kita bertanggungjawab terutama anak lelaki belikan dia binatang peliharaan. Biar dia mula belajar apa erti tanggungjawab. Dan aku pilih guinea pig. Ikut pilihan Ikhwan dia nak hamster. Hamster kecik sangat. So guinea pig ni sedap la kalau nak pegang. Kami kasi nama Lulu. Semoga jodoh panjang dengan Lulu.

In sha Allah.


Welcome our new family member.. Lulu




No comments: