Nuffnang BH

Jun 26, 2016

Shopping Raya online.. expectation vs reality

As Salam

berkenan baju ni
Tahun ni agak berbeza sambutan dan persiapan Raya.
Puan blog masih lagi dalam keadaan berpantang.

Dan secara rasminya suami menggalas tugas untuk cari kelengkapan anak-anak untuk beraya.
In sha Allah 3 hari sebelum Raya genapla pantang ke 44 hari.

Dapatla merasa juadah Raya. Andai di izinkan Allah.
Hari tu lepas gian ikut mak dan suami cari baju Raya.

Tak banyak gerakan Cuma bila turun naik tangga lutut memang lari.
Terus panik. Lutut macam beralih arah. Kih3.
Mana taknya hari ke 23 berpantang dah keluar bandar bawak baby dan pilih baju Raya anak dan suami.

Baju aku memang tak sempat nak cari la.
Cuma sempat grab dua helai shawl.
Dan sedar diri tak mampu jalan jauh maka bershopping online la.

Kalau ikut pengalaman aku ber shopping online sebelum ni
Membeli di alam maya ni memang la berisiko dan agak leceh.
Pastu pernah beli then kualiti kain tak memuaskan.

Mula-mula happy sebab harga dan pilihan yang banyak, tapi bila bab kualiti memang fail. 

Frust sangat.

Tema tahun ni warna pilihan Ikhwan, warna merah,
Seram bayangkan abah dia berkelipan dengan warna merah tu. hahahha.
Jadinya gigih la search kat Facebook cari idea dan paling penting the right size.
Berkenan banyak baju tapi stock tak available. Sadis.

Last sekali pilih satu baju then buat bayaran.
Bayar Isnin, Jumaat baru selamat sampai.

Sayang baju corak cantik tapi baju yang diterima agak tersasar dengan gambar ilustrasi.
Ditambah dengan minimal defect, kain macam kesan iron terbakar atau jahitan teruk di bahagian punggung.

Rezeki puan blog, penjual nak ganti baju baru. Yeay.
Semoga baju sempat sampai sebelum Raya.  


agak berbeza kan terutama dari segi colour..