Nuffnang BH

Feb 22, 2016

Makan dan gembirakan hati di Restoran Aroma Hijrah

Assalamualaikum.


Isnin menjengah lagi. Aku okey je dengan Isnin bukan tak suka hari Isnin.
Tapi tula, Isnin permulaan hari. Setiap yang mula ni kan amik masa sikit nak okey.
Alasan sungguh.

Nak cerita Sabtu lepas bawak Permaisuri hati lunch.
Dari rumah agak lambat sebab banyak kejadian yang tak disangka.
Dalam pukul dua sampai rumah adik di Syeksyen 19 Shah Alam, waze restaurant yang dingini dalam 2.30 petang sampai sana. Oh btw ni bukan la review berbayar.
Saja share pengalaman kot ada yang dah tak ada idea nak makan di mana. 


Suami dari hari tu cakap nak lepas hajat makan nasi Arab.
So tanya la rakan office mana nasi Arab sedap.
Dia suggest Aroma Hijrah. Guna waze memang boleh sampai. In Sha Allah.
Kaki melangkah masuk disambut dengan dessert dan barang-barang makanan lain yang kebanyakkan kedai Arab jual.
Susun atur kedai dan decorasi suami aku suka, Cuma Permaisuri je kata lampu mentol kuning tu sakitkan mata.
Tak buang masa, tengok menu dan order nasi set untuk 4 orang .
Banyak pilihan dan harga berpatutan.


Masa makan nasi macam tak sedar dah banyak kali tambah. Nasi dia panjang-panjang ok.
Ringan dan cepat mendarat di perut.
sos, sup, salad dia semua aku suka. Aku bagi 5 bintang.
Permaisuri makan bertambah maksudnya kena la selera dia. alhamdulillah.


Hasil pembacaan ramai blogger kata air paling laris pineapple plum.
Kami amik set untuk 4 orang dan tukar je air. 
Dapat nasi dalam dulang dan kambing dia bagi dua jenis (Grill dan moist masak dengan nasi)
Memang tak menyesal langsung. 
Kena la makan kambing pastu air masam-masam.
Kalau order ala carte pon xde la mahal sangat.
Husband kata boleh jadi our favourite place untuk lepas rindu pada nasi Arab in future.
Tempat ni aku recommend untuk buat reunion, makan bersama family.
Staff friendly, service cepat, dan makanan sedap.

 Nak tahu detail gambar & update post boleh lawat Aroma Hijrah Facebook dan siapa nak call atau waze boleh guna address bawah ni. 

Restoran Aroma Hijrah, TTDI Jaya, Shah Alam
+603-78321524
 Nasi Arab, Masakan Arab, Kambing
 Sun - Mon 11:00am - 10:30pm

No comments: