Nuffnang BH

Dec 22, 2014

Dinner kat Aroma Ikan Bakar jeram

As Salam. 

Oleh sebab aku ni memang penggemar makanan laut, udang terutamanya so memang kemaruk nak pergi makan tempat sedap tapi tak mau jauh-jauh. Pastu sibuk google banyak la good review pasal Aroma Ikan Bakar Jeram Selangor. Aku orang KL so nak pergi sini so memang ikut Highway LATAR sajalah. Akan lalu la cendol bakar tapi tak singgah sebab semangat nak makan seafood lagi tinggi.

Sebelum ni dah makan seafood and ikan bakar kat Umbai Melaka. So expectation aku haruslah Aroma at same par atau lagi sedap. Pukul 4 dari rumah, jalan agak jem then sampai sana dalam pukul 5:45 petang. Sebelum pergi dua hari sebelum aku dah call untuk booking. Kawan office bagi tips kalau nak book, sila call petang. So far aku book ada je orang jawab.

Bestnya sampai awal kita boleh rebut tempat duduk kat pondok buloh. Betul-betul dekat dengan pantai.  Ada dua size, satu kecik sesuai untuk 6 orang kebawah and satu lagi yg more than 12 people la. Rezeki aku dapat duduk tapi kena charge RM10 sebab duduk situ.

Meja tempat duduk memang luas. Agak ber section. So siapa yang walk in kalau tak kisah duduk kat mana saja so boleh la cuba nasib. Datang terus. Perasan jugak ada la dalam 5 family bermuka hampa sebab nak duduk tepi pantai tapi satu section tu telah di reserved untuk event dinner.
Tempat solat agak kecik and bilik air super luas. Nak solat maghrib la agak mencabar. Tapi overall bersih. Kitchen and tempat basuhan pinggan mangkuk bersih. If bawak anak kecil pon selesa la.

Overall:

Food: sedap kena tekak aku.food yang tak habis boleh bungkus bawak balik boleh amik plastic bungkus yang disediakan. Tapi layan diri la.

Menu malam tu:
Siakap stim – Rm 42.24 (yg ni aku rasa mahal, ikan agak besar so sedapkan hati ok la kot)
Ketam masak cili – RM 30.38 (untuk tiga ekor gemuk2).. baru sedar ketam 10 inggit sekor.. oh mai
Udang size A (butter prawn – RM 18.90 (5 ekor)
Kerang bakar – (kerang gemuk – RM 6)
1 jug jus tembikai – (jug kecik – RM 15.. pekat tapi mahal woi)
Cendawan goreng – (cendawan masak tiram – RM 4)
Nasi puteh – (2 pinggan – RM 2.40)

Kebersihan: tak terserempak dengan kejadian atau benda-benda yang kotor so aku cukup puas hati.

Harga: bila compare dengan Melaka. Melaka lagi murah and puas hati.


saung 6 kena bayar rm10
xde la banyak sangat pilihan laut dia.. ok la dari tak ada



budak kecik ni paling gembira








air tu rm15 ok 



kami duduk kat second layer..



rugi je order sayur..
bungkus
saja nk tunjuk aku orang pertama call untuk book wkakakka



muka confuse hahahha

ermm tanya diri sendiri mahal ke tidak? ni campur duduk kat saung

Manjakan diri dekat GossipRoom7 ... massage

As salam.

Meh nak cerita tempat best yang boleh melegakan stress dan menyedapkan badan. Masa cuti hari Sultan Selangor lepas, aku telah membuat perancangan strategic dengan niat nak memanjakan diri dengan berurut. Dah lama follow satu ig ni yang betul-betul dekat dengan area rumah aku. Belakang je. Dekat Dataran wangsa Melawati KL. Nama dia GossipRoom. So if nak follow kat Instagram nama dia gossiproom7.

Dia offer banyak service macam ManiPedi+Facial+Waxing+Boutique+Cafe+Makeup+Massage. 
Yang aku baru cuba which is massage la. Sebab dia buat offer 15% discount so lagi bersemangat. Macam aku, sebagai new customer aku lebih suka test product yg ada discount dulu.. then satisfied baru la kurang kisahnya nak bayar harga penuh. If tak best tak ada lah rasa rugi teringat-ingat sampai masuk dalam mimpi. Lol. So teruskan niat suci murni buat neck, back and shoulder massage for 1 hour.

Memang dasar aku tak suka lambat untuk appointment so masa datang memang dia baru bukak. Kira first customer. Since staff yang nak urut aku tu pukul 11.30 baru nak start urut so dia makan la dulu. Kang nak urut kena ada energy.

So bermula la urut mengurut. Yang urut aku namanya anis. Muda lagi orangnya. Cara urut pon not bad. Serasi dengan aku. Nak tahu serasi tak serasi bila lepas urut patutnya ada perubahan la rasa dekat badan. Macam sebelum ni pernah urut kat tempat lain. Segar tu segar badan tapi macam tak lama sangat la. Alhamdulillah badan tak ada lebam yang teruk. Sakit badan amat minimum.

Overall sangat puas hati, start dari nak buat appointment, layanan staff dan lain-lain amat berbaloi nak manjakan diri. Nanti boleh datang lagi.
 
masuk2 akan ada tempat untuk relax boleh makan-makan sambil tunggu turn

untuk pedicure 
customer yang tengah buat manicure.. mani and pedi berdepan je
pastu kat hujung ada sofa tempat jual2 accessories and baju2 
ni dalam bilik untuk berurut.. kecik tapi selesa la.. ok
pilih la nk warna apa
cantik pulak warna dia.. 
after discount tak sampai rm50 untuk urut sejam..



Dec 15, 2014

Pasal Anak.. Ikhwan Hafeez

As Salam

Sibuk sekarang dengan cuti dan aktiviti akhir tahun. Patutnya akhir tahun lagi slow la activity ni lagi banyak aku kena ready sebab activity tahun hadapan macam tak menyempat nak buat. Itu semangat namanya. Setelah sekian lama aku jarang-jarang update pasal anak kat blog. Tak ada sebab khusus Cuma aku memang dah setkan dalam minda hal anak suami aku lagi prefer menulis email dan send to them. Aku memang create email untuk suami dan anak. Bila tiba masa nanti aku bagi la. Sweet tak? Ok puji angkat bakul.

Untuk perkembangan Ikhwan yang dah masuk tiga tahun. Rasanya banyak benda dia dah belajar. Dulu suka warna hijau sekarang suka warna biru. Semua nak warna biru. Tak nak ben10 sebab kartun tu warna hijau. Oh anak. Dia dah pandai menstructure kan ayat. Ayat lebih dari 4 perkataan dia boleh construct atau lebih tepat dia kuat bebel. Macam aku.

Peel setiap pagi, addicted nak makan makanan tambahan yang aku bagi setiap hari. Celik mata mintak ‘ubat’. Makanan Sunnah Qaseh Junior. Alhamdulillah membesar dengan bijaknya anak aku. In sha Allah. Sekarang melatih dia untuk bebas pampers. Agak lambat kalau compare dengan anak orang lain. Tapi sorry la aku tak sokong compare2 ni. Kelak binasa perasaan sendiri. masih bersabar. Cuba jadi mama terbaik untuk anak sendiri.

kuaci memang favourite.. aku la jadi tukang kupas

ni dia main jual-jual

nak jadi photographer kot one day.. 

Dec 10, 2014

Pengalaman Shopping online di Nile.. Seronok

As  Salam.

Semalam kegembiraan terpancar bila selesai shopping online dekat Nile. Ini semua salah blogger-blogger yang kemain promote tak ingat. Ini bukanlah entry yang dibayar. Ni free review untuk kemudahan orang lain yang takut-takut nak beli secara online. Semakin tua ni semakin kurang masa nak shopping kat kedai.

Dah la harga murah, service pon tip top. Arini aku beli dalam tengah hari camtu.. esok pagi sudah terima bungkusan. Sekarang Nile tengah buat promo, free postage dengan syarat minimum pembelian RM 45. Kalau tak silap la. Itu kena check semula. Total 4 baju dan sehelai skirt ialah RM125.49. yeah sangat gembira. Murah kan. Mampu milik la kiranya. 


Bagi aku yang size agak gempal dan bonjol sana sini seharusnya memangla tinggi rasa insecure nak beli online. Takut terlebih panjang paling takut tak muat or sangat ketat. Dah la kurang ketinggian. Tapi dek kerana terpesona aku terus hilang takut. Tips dia aku selalu beli kalau blouse la, aku beli size up sket size model pakai. So untuk kali ni aku beli semua size L. Alhamdulillah malam tadi fitting. Semua menarik kecuali blous pink, Nampak sedikit lemak benjolan. So tunggu kurus la baru pakai. Eh..

Chiffon Cotton Blouse- Khakis - RM 29.90. Paling aku suka sebab butang and material dia. 
Chiffon Long Skirt- Black - RM 22.90 - skirt tebal and sangat selesa
Lace Sleeve Chiffon Blouse- Green - RM 31.90 - Lace dia cantik and again tebal 
Long Sleeve Stylish Blouse - RM 21.80 - dia agak pendek tapi sebab suka gambar dia beli jugak
Simple and Plain Cotton Blouse- Rose - RM 18.99 - yang ni memang kosong. simple sgt and agak ketat bagi aku. tapi sebab mengidam lama dah so beli jugak. 

Itu saja kot nka share kali ni. Shopping adalah terapi tapi kena bijak membeli. Semoga membantu.