Nuffnang BH

Mar 18, 2014

Menjaga hati dan andai dapat diputar masa

As Salam,

Dulu masa aku sekolah menengah 
aku lebih prefer kawan lelaki berbanding perempuan. 
Lelaki tak leceh macam perempuan. 
Lelaki boleh back up aku kalau apa-apa jadi, 
lelaki tak mengada. Sebab tu aku pilih lelaki jadi kawan rapat. 
Sampai satu masa kadang-kadang perasaan kawan rapat 
bertukar jadi perasaan lain. Tapi demi menjaga hati dan hubungan, 
perasaan lain tu aku kekang.

Persahabatan antara aku dan kawan lelaki kukuh 
sampai bila masing-masing pandai bercinta. 
Dugaan datang bila kekasih hati kawan lelaki 
tak suka aku dan kawan lelaki rapat. 
Cemburu mungkin. Sedih rasa. 
Aku tak boleh pentingkan diri. 
Kalau itu kebahagiaan kawan lelaki aku, 
harus aku korbankan rasa pentingkan diri tu.

Sampai saat kawan lelaki aku berkahwin, 
ada anak satu dan sampai sekarang aku masih cuba cari dia. 
Atas dasar sahabat aku rindukan nasihat dan kata-kata dia. 
Hidup bukanlah panjang. 
Jadi aku tak nak sia-siakan peluang yang ada.

Sampai saat ni, bila aku cuba berhubung 
hanya untuk bertanya khabar. Jawapan dibawah aku terima. 
Sumpah. Aku tak ada langsung niat nak kacau hidup mereka. 
Aku ada suami dan anak, kami bahagia. 
Ustaz pernah kata, bila kita berhubung 
dengan manusia berlainan jantina sebelum berkata apa-apa 
fikirlah tentang hati dan perasaan pasangan mereka. 
Sebab aku fikir hati dan perasaan wife dia aku undur diri.
















Ketahui la sahabat, aku rindukan persahabatan lama. 

Mar 6, 2014

misi baru isteri

Jari gatal je nak mengomen pasal isu hot sekarang ni.
Betul la dunia akhir zaman ni benda semua tunggang terbalik.
Bunuh orang, anak derhaka, budak rogol budak,
budak jadi mangsa rogol, perosak rumah tangga.
Pagi ni, baca tentang perempuan rampas hak perempuan lain
Tadi dalam fb kawan kongsi suami menduakan isteri

Aku perempuan, perempuan banyak emosi
Sekali kena gores, luka akan sembuh
Tapi bekas parut tu ambil masa lama nak hilang
Kena guna produk berkualiti tinggi
Paling koman dari oversea

Tadi pagi manusia jantan tegur kelemahan diri
Gurau kot tapi aku memang sentap
Terus makan hati, tapi kenyataan memang perit untuk ditelan
Gigih taip kat google cara kempiskan badan
Terus tak lalu makan nasi lemak bungkus paru
Tolak tepi di pandang sepi

Sebab ni ke suami cari alasan menduakan diri?
5 tahun akan datang, 10 tahun akan datang
Aku akan pastikan suami sama hodoh
Atau suami sama cantik macam aku
Gelak syaitan berkumandang
Misi baru isteri