Nuffnang BH

Jun 5, 2013

adik beradik bujang.. 3 A

As Salam,

Kalau dalam family aku anak ke 6 (dari ke daripada patut aku guna nih? confuse!!!) from 10 siblings. Dalam 10 anak masih tinggal 3 bujang yang lain telah dimiliki. chewah dimiliki sangat. oleh sebab arini nak cerita pasal anak bujang so aku malas kira total cucu wan miah n arwah tok amir. dalam belas-belas gak la. Kalau raya semua ada kat rumah asyik kene masak dan basuh pinggan. ok tak suka part tu hahahaha.

Anak bujang paling berumur (Ani)
- dah dapat kerja dalam bidang dia belajar. fuh lega sebab sebelum ni dia stay dengan aku kerja macam-macam. bukan tak ok, cuma yela kan, study lain kerja lain macam tak achieve goal dia belajar je. tak dapat praktikkan. Alhamdulillah matang nak handle hidup sendiri. Paling penting tahu bezakan baik buruk. Pandai cari kawan dan tahu balas jasa mak dan abah. So sangat tak risau kalau  dia nak buat apa-apa.

Anak lelaki terakhir bujang (Ayoi)
- kerja biasa-biasa dan paling tak matang dalam family. Manja dengan mak dan kuat memberontak. Yang bagus dia ialah penyayang dan lembut hati. Tapi nakal nauzubillah. Doa-doa dia diberi petunjuk dan Hidayah. rindu zaman kecik nak buli dia je.

Anak bujang paling bongsu (Ayu)
- baru mendaftar masuk matrikulasi. adik aku yang bongsu of cos kasih sayang lain sket berbanding dengan yang lain. semenjak arwah abah dah takde, rasa tanggungjawab nak beri apa yang adik perlukan tu meluap-luap. Semalam call adik. gossip, kutuk-kutuk sikit, tanya khabar dan adik nak guna duit beli buku. ok cancelkan shopping list bulan ni, kasik adik duit. Selalu cakap adik suh jadi dentist. since abang sulong doctor so paksa adik jadi doctor jugak. macam pembuka dan penutup is doctor. adil x? hahahhaha. tapi adik ada cita-cita sendiri. adik nak jadi Engineer. ptui sebab adik tak minat biologi so dia tak mo jadi doctor. jadi doctor kene amik bio ke? eh..

kasih sayang sampai syurga

my family my HERO