Nuffnang BH

May 9, 2013

KERJA



As Salam,

Wah lamanya tak menulis. Rindu betul. Ada sesiapa rindu? Ok fine memang xde. Hahhaha kenapa lama tak menulis? Busy campur malas campur bosan. Bosan dengan kehidupan. Well even malas nak update blog tapi blogwalking tetap diteruskan. Nak taw jugak update kawan2 dan dunia blog.

Kalau ada orang asyik update pasal tempat makan, pasal anak, pasal event aku plak rasa macam nak tulis pasal kerja je. Banyak benda yang aku tak leh nak tahan kalau pasal kerja. Kalau tak leh tahan mean aku memang kene tulis kat blog. Hiihihihih.

Last time company aku ada restructure in term of organization sket, aku kalau dulu satu department banyak unit skang aku dah pindah new department yang lagi besar job scope tapi hanya ada dua unit. Dan unit aku, hanya ada aku dan boss. We all report to big boss. Aku kurang kisah kalau kerja banyak as long as aku tahu aku leh manage lagi. Bila one time aku realised aku macam hilang arah mula la aku panic.

Bukan kerja banyak yang aku nak gembar gemburkan. Tapi rewards after aku complete kan kerja yang banyak tu. Erm tak setimpal. You know what reward ni penting. Bila xde reward staff rasa tak dihargai dan akan pengaruhi staff punya performance. Dan aku rasa performance aku turut dipengaruhi sebab aku rasa tak berbaloi usaha aku.

Well, aku masih mencari dan berusaha untuk kembali bertenaga. I mean nak kerja dengan senang hati dan redha dengan apa aku dapat. Aku dah berjumpa boss dah mintak pendapat dan aku akan cuba tukar work culture la. I try. But if tak boleh jugak..i have to do something.