Nuffnang BH

Mar 27, 2013

wahai ATM Pin number...muncullah


As salam,

Semalam sibuk nak keluar duit sebab nak langsaikan hutang semua. Dan beberapa minggu lepas ada open account cimb Islamic. Dijadikan cerita sangatla bagus aku terlupa no pin cimb. Memang bangang sebab masa nak create pin aku macam dalam konflik. Arghh bab nombor ni fail bila nak hafal. I hate u nombor. Ok emo. Semalaman aku fikir, sebab siangnya aku dah try 2 kali no yang aku rasa aku akan guna. Tapi GAGAL. Oh Ya Allah. Lemahnya hambamu ini. Sangat hina.

Dan sebab malas nak fikir. Pedih otak woo fikir banyak2. Aku call customer service. Dahla banyak kali failed nak bercakap dengan operator sebab system layan diri dia kene key in ic and asyik cakap aku salah masuk ic. Dahla aku hate number pastu leh lak dia nak ragu2 kan aku ni. Hahhahah so after bersusah payah baru dapat bercakap. 

Staff tu cakap aku kene pergi semula kat branch aku open account then kene tunjuk ic, isi boring dan point paling takleh blah is aku akan dikenakan charge rm12 atas keterlupaan aku. What the heck. Dan aku Tanya lagi kalau kes ATM kene block pon sama je charge je. So baik aku pergi try sampai block baru g buat baru hahahah. Bukan ke patotnya leh reset je? Ke aku yg agak bodoh dalam hal ini? Dunia tanpa duit..memang takla kan?

So far aku dah selamat create cimbclick. Alhamdulillah. So aku berniat tak nak keluarkan duit tapi in case need money kene transfer ke maybank dulu la cenggitu. Kire orait gak sebab berdoa kat Allah mintak aku dikurniakan perangai konsisten menyimpan dan tak withdraw. So memang termakbul. Allah Maha Mendengar yaw. Gigih la aku menyimpan.