Nuffnang BH

Apr 24, 2012

DownTown..kat LuBnan (ni ada dlm draft aku..lama dulu)

Hey guys kali ni meneruskan entry bercerita tenteng tempat menarik di Beirut lagi..jgn bosan nak baca sudah ok. skang perut tgh xsedap sbb smalam melantak nasi arab dgn banyknya..wah sedap sbb dah lama tak jumpa nasi malaysia.btw, kali ni nak cerita tentang downtown, jauh beza dgn downtown/uptown malaysia.. di sini lebih banyak tempat melepak terutama untuk sesisi keluarga. banyak shop utk shopping dan tempat untuk makan. suka datang kesini kerana ice cream nya sedapppp dan pemandangan mmg cool. weeeeee.

 ni gereja..ms taxi turunkan aritu kat Monot Street so jln kaki sket dlm 5 minit dah blh nmpk d.town. kat cni banyak gereja. ada yg ckp Muslim area di west while christine area kat east beirut.


ok stelah hamper lelah berjalan sbb xbese exercise ada depan masjid yg sgt besar, nm dia msjid Rafic Hariri, if nak taw sape dia clink link nih http://en.wikipedia.org/wiki/Rafic_Hariri terasa begitu kagum dengan keindahan masjid ni.muhasabah diri seketika.


ni time wktu isya'. sempat dengar azan dan tgk org berjemaah. aku? amik gmbar dan solat di apartment...hehehhehe

jalan sket lg da nmpk mcm tugu tp xde plak tulis pe2 kat situ so xtaw nape diaorg letak situ. mcm mnarik so amik jela gmbar.


dlm hati ada taman..hikss

ni entrance utk msk 1 of da street yg ada kat sn. sbb ms tak mengizinkan so jalan2 kat street ni pon da amik 2/3 jam+dinner disini.


shopping..agak mahal

center of downtown..

tempat lepak

da penat jalan2..ces br stengah jam then cr tmpt makan lapar..

tringat 1st date makan dgn syg.huhuuhuh

nasi xde..mkn ni jela

dan muka kekenyangan

suasana d malam hari..penat nak jalan slepas mkn..rs mls amek gambar..fiuhhhh

*ni la entry lelama kot aku lupa nk publish..July 2010 aku g..n now april 2012 baru nak upload..mak aih