Nuffnang BH

Mar 23, 2012

yess Jumaat..Ikhwan tunggu mama

Assalamualaikum. Arini jumaat.  Hari bersuka ria, macam hari raya. Agak relak sebab kerja dah banyak di setelkan. Tadi makan pun sedap Alhamdulillah tapi shopping barang-barang baby so fail untuk berjimat. Sengal betul. Beli mainan untuk Ikhwan, beli gel gamat untuk mak, pencuci botol susu dan jaring untuk baby jugak. Untuk aku? ha aku beli kek Red Velvet. Tak pernah rasa so membeli dengan senang hati la tadi. Wah sedapnya. Sebab atas dia letak cheese kot. Tu aku suka tu. Walaupun perut penuh gitu sampai nak keluar semula.
Rm3 - sedappppp
Kalau kat rumah Ikhwan paham mama and abah dia orang miskin so mainan tak memilih, dia paling suka bekas wet tissue dia hahaha, mainan yang tak akan dia tolak so far is remote tv. Pandai kau nak kan? Yang sederhana gitu. Tak memilih. Dah aku kesiankan anak sendiri so aku beli la mainan ni tadi. Nak beli yang mahal-mahal nanti ye nak oi. Tunggu mak shopping dengan abah ok.

ni je mama mampu nak..xgaji lagi wahahha
Mama tengah kuatkan hati nak memasak untuk Ikhwan, mama masak carrot and bubur baby tak makan sangat. so mama bagi nestum, TAPI  ramai kata tak elok sebab benda tu instant so mama nekad nak search resepi untuk Ikhwan paksa makan jugak. Tak kira. Hihiihih..

tempat feveret Ikhwan
Sekarang Ikhwan lasak main-main kat rumah. Tak boleh lepa, mesti sampai bawah meja, bawah kerusi, aduyai. Dia suka gigit kertas. Jumpa surat khabar macam jumpa apa tah. So mama n abah take turn bersiap. Tak sabar nak suh Ikhwan besar. Cepat besar mama nak pergi makan lambchop la baby. Mama tahan je sebab susah nak bawak keluar makan sian ganggu masa tidur baby. Sebab weekend kita sibuk tak sempat nak jenjalan.
abah n mama love u soooo much taw