Nuffnang BH

Mar 12, 2012

hilang ingatan

Assalamualaikum,

Ape khabar semua? ada baik? Dah makan? Solat? Aku belum lagi. dah sedekahkan Fatihah untuk mak bapak sila buat sekarang. Mksudnya baca sekarang. Macam prihatin tanya soalan bagai.

Sekarang tengah berbuak perasaan nk luahkan perasaan kat sini. So teruskan lagi menulis. Eh lupa apa nk tulis tadi. Ok back to topic, arini is nak cerita apa yang aku verangan masa otw g kerja dlm train tadi.

Kalaulah kan..kalaulah aku ditakdirkan hilang ingatan suatu hari nanti, tak kira la sekejap je, selamanya atau sekejap hilang sekejap tak. So aku tanya apa akan aku lakukan untuk menghadapi situasi tersebut. Chewah bak kata pepatah melayu..sediakan payung sebelum hujan. So dlm case ni sediakan apa2 sebelum aku hilang ingatan.

Pertama; aku akan tulis nota kecil untuk diri sendiri. tulis mesej-mesej penting dan clue unttuk aku cari siapa diri aku..contohnya; “ kau ada blog..guna add ni if nak taw lebih lanjut’ or tggalkan password utk FB sbb kat situ semua ada info n gambar so mungkin membantu aku ingat benda yg aku x ingat.

Kedua: tulis surat panjang berjela. Buat beberapa copy kalau perlu. Ceritakan segalanya di atas kerta tu n buat nota kecil mcm kat atas kat mn aku simpan surat tu.

Ketiga: hari2 tulis diari and letak kat tempat-tempat senang nak jumpa.

Ke empat: buat wasiat in case berlaku apa-apa keluarga atau orang terdekat kena tolong ingatkan apa yang berlaku.

Yang lain aku tak terfikirkan lagi. aku harap ada orang nak tolong aku bila aku tetiba hilang ingatan suatu hari nanti. 

1 comment:

  1. masih macam dulu....berfikiran ke depan....imaginasi masih sama le...hehee

    ReplyDelete

Terima kasih sudi comment.