Nuffnang BH

May 24, 2010

kecelaruan pemikiran

Penantian sgt tidak aku sukai..amat dibenci. Sambil tu aku layan perasaan....

Kerinduan itu dtg tanpa aku izinkan

Dtg tnpa aku jemput dan bermastautin di hati

Tanpa ada sekelumit rasa mahu berpindah dari hati

Ikutkan rasa binasa ikutkan hati mati

Ikutlah signboard yg disediakan barulah tak tersesat jalan



Seringkali perasaan itu dtg tanpa aku duga

Tiap ketika aku sering tewas dan gagal menghadapinya

Bukan untuk jadi sempurna

Cukup sekadar penawar derita



Perjalanan kehidupan masih panjang

Itu yang selama ini aku sangkakan

Mungkin esok nikmat perjalanan tidak lagi utk aku

Mungkin malam ini sahaja pengakhiranku

Dan siapa tahu

Ade aku kesah..

Harini masa agak lambat berlalu.. perut sakit dari semalam..stat dr pagi tadi aku mmg malas nak dtg kerja..alarm hp bunyik tp wat bodoh jer..snooze kan lagi biar mlalak dua tiga kali. Aishhh..nak xnak bgn jugak la..kerja satu ibadah..dah malas and x ikhlas mcm nih ade ke pahala ibadahnya. Adus..mengeluh lagi.


Hari isnin hari yg kebanyakkan org mengalami nasib, rasa, dan perasaan yg sama. Hari kemalasan dunia. Owh sy sgt bencikan isnin. Bila menjelang malam ahad jer pasti menitiskan air mata..sbb esok adalah hari isnin..betapa bencinya kehadiran isnin. OMG tidak baek sungguh.

Sy membebel kali nih kerana saya terasa amat stress..bukan sy seorg tp kwn2 sekerja juga turut terasa tempiasnya. Owh ade yg tidak berpuas hati dgn sy@kami..oleh yg demikian kenapa tidak diluahkan atau ditanya secara langsung/direct kepada kami/saya..perlu ke meluahkan di blog sendirian berhad. Setelah dibaca entry yg berkaitan terlalu bnyk salah faham dan rs tidak puas hati penulis terhadap kami/saya. Atau lebih tepat luahan perasaan yg secara halusnya menghina..hah penghinaan.

Setelah membaca sy terdetik menghantar comment..tp terlalu panjang dan juga tidak mahu mengotori blog kepunyaan beliau. Owh kenapa bahasa paku yg terkeluar nih..sy merasa gila sekejap. Sesiapa yg berdekatan dgn saya sekarang mesti merasai bahang kebengongan sy.

Sy bukanlah tidak berpuas hati langsung dgn apa yg terjadi..ya saya akui sy lega sy masih hidup pada hari ini. Sy rs membazir jika sy marahkan beliau. Membazir tenaga dan merosakkan kulit muka sahaja. Jd saya mengambil keputusan berdiam diri dan membiarkan sahaja. Mungkin sy akan mengirimkan email pada beliau 1 hari nanti. Untuk beri penjelasan ker?adakah perlu?

Sy masih berfikir..apa yang patut apa yg tidak. Kebaikan dan keburukan. Perlu diteruskan atau berhenti sahaja. Saya tidak boleh penat kerana perjalanan masih lagi panjang. Jika ada yg tidak suka cara saya, siapa saya, pendapat saya..saya sejujurnya tidak boleh memaksa anda untuk menerima tetapi anda perlu/patut/harus/wajib memahami apa yg cuba sy sampaikan melalui pendapat saya.

Tidak semua yg kita suka org juga akan mnyukainya..dan tidak semua yg aku benci org lain turut membencinya...

May 19, 2010

COVER PAGE

ARGHH IKUT HATI MMG DA LAMA AKU HAYUN KERUSI NI KE MUKA LAHABAU TU DAN
 TERUS BALIK RUMAH. AKU RASA MENYAMPAH DAN RASA NAK BALIK JER. HARINI CUKUP MENGHARUKAN AKU. HARU BIRU TUNGGANG TERBALIK DUNIA. RASA NAK
 MAKI HAMUN DIRI SENDIRI DENGAN APA YANG BERLAKU HARINI. SATU PERSATU BERITA YANG DITERIMA BUAT AKU PUTUS ASA NAK TERUSKAN KEHIDUPAN. YA AKU
 KERAP PUTUS ASA SEMENJAK DUA MENJAK NI. AKU TERLAMPAU SAKIT HATI SAMPAI
 ENTRY KALI NI AKU TYPE GUNA CAPS LOCK ON. SENGAJA. PADAN MUKA. SAKIT
 KEPALA.AKIBAT KESAKITAN HATI YANG TERAMAT SANGAT AKU TAK IKUT AWEK2
 PERGI LUNCH DAN SEBAGAI HABUAN AKU DAH HAMPIR-HAMPIR NAK MUNTAH DAN
 KEPALA BERPUTAR. ENERGY TAKDE. ADUS TANGGUNG JELA.
KALAU KAT RUMAH DAH LAMA AKU MEMASAK HILANGKAN GERAM. KALAU DENGAN MR Z AKU AKAN MENJERIT DALAM KERETA MACAM ORANG GILA. KALAU KAT
 KAMPUNG AKU MESTI USAP-USAP COMEL BAGI HILANG BARAN DIHATI. TAPI
 MASALAHNYA AKU KINI BERADA DEPAN LAPTOP DALAM OFFICE DI TINGKAT 16 DI
 TENGAH-TENGAH BANDARAYA KUALA LUMPUR. AKU TERJUN BANGUNAN KANG
MASUK METRO PAGI ESOK MUKA DEPAN KANG.



May 13, 2010

keGembiRaan..yea3


(rakan yg terlibat)

penat sgt tapi sgt happy harini. Dapat membeli belah..lepas makan td sakit hati sbb kene charge mahal ok..nasi putih+ayam masak merah+ulam kobis sket+nescaffe ice = rm7.40. mmg giler. Rugi xsnap pic td..aku mengomel la kan...alih2 makcik tu dgr kot pastuh ms bayar dier tanya yg mn kate mahal td, then kurangkan 0.70.sebagai pelanggan aku rs wajar jer nak complaint..melampau mahal..pasni tamau makan disana lagi. Terima kasih walaupun ayam masak merah anda menambat hati dan perutku tetapi harga yg mencekik darah tu membuatkan aku hilang arah. Please la.

Harini sengaja withdraw duit utk hari bersejarah sabtu nih..kali ni buat pembaharuan beli baju and tudung ariani warna merah menyala makngah. First time nak pakai warna yg memang menyala macam tuh. Dah lama xshopping so kali ni beli la..bukan apa sgt xlebih seratus ringgit. Puas hati.

Smalam beli sket2 barang nak bg MrZ, hias sket2 kelakar n sgt excited. Moga semua dipermudahkan Allah. Suatu peristiwa yg akan mengubah seluruh hidup aku. Allah rahmati perjalanan hidup kami berdua. Saya ingin menjerit, mahu kata..terima kasih ya Allah. Syukur dgn rahmat Mu yg xputus2. Walaupun ssh kami msh dpt meneruskan kehidupan.

Kaki sedikit melecet sbb jalan laju pakai heel. tp xkesah sbb hati sgt senang.lalallalalalala



Pesanan SesEoranG

Jika kamu boleh menggembirakan orang yang berduka,
maka lakukanlah meskipun hanya dengan senyuman.
Hati yang sedih sangat memerlukan bantuan,
biasanya apa yang terjadi kerana tiada kemampuan untuk mengatasi kesedihan yang membuat dirinya memerlukan seseorang yang sudi mendengar curahan hati.


Seseorang yang memberi nasihat dengan disertai rasa kasih sayang, atau orang yang dapat mengubah kesedihannya. Suatu ketika sebahagian dari kita juga amat memerlukan orang yang boleh mengubah kesedihan yang menimpa kita dengan kesenangan.
Sebahagian dari kita pada waktu sakit memerlukan orang yang mahu menjaganya, memenuhi keperluannya dan merasakan kepentingannya. Juga ketika dalam pelbagai kesusahan yang menimpa dalam hidup.

Jadi untuk itu janganlah kedekut untuk menghulurkan bantuan kepada yang memerlukan. Tidak kira cara pertolongan dari kita mengikut kemampuan samada harta, tenaga, sokongan moral atau apa saja sekurang-kurangnya mereka merasakan masih ada yang peduli tentang diri mereka.


Hidup kita seperti roda yang berputar. Waktu kita berbahagia, ingatlah ada orang lain yang berduka.




(happy mcm beruang koala!!!!!)


woRkinG LiFe is S***

It is not happy to be here, but i need to continue my journey as i start everything since i choose to move out from Lion Company. Today for more than thousand times i shouted to world i hate train. I hate the situation where i need to push and be push by others. Even i know that the only one transportation in Malaysia that i can use. Say no to buses. Sorry guys. I hate buses because the foreigners. It is scary or the right words are no security and guarantee to be with them even 5 minutes. I am not paranoid. The true is they are dangerous, ya i agreed not all of them but i can say majority. Sorry again but that is the reality. Kerana nila setitik rosak susu sebelanga.

 Everyday i come to work place i try harder day by day to accept the fact that i do not have other choice except to stay here. That mean i need to work with puff. Serve them. Ha???I am thankful because i got a job. At least. I have employer hire me as their employee. If compare myself with other friend that still searching job till today. Try to put me on their shoes.
 I hope i am not regret in what i did for the past and still work on it for my future. i have nobody to help me now. I must strong than before. It is hard for me to accept the truth. Whatever it is life still goes on.


daRi HaTi

Aku menulis kerana aku kecewa, aku menulis kerana aku terluka aku juga menulis kerana terlalu gembira. Entry kali ini amat payah untuk aku sendiri klasifikasikan. Hati aku kecewakah?terluka kah? Atau aku terlalu gembira?

--kosong--

Perasaan itu aku tahan-tahan supaya aku tidak terlalu hanyut dan tewas seterusnya tenggelam dalam emosi yang aku sendiri kurang pasti mana titik penghujungnya. Ya aku mengaku aku mati tanpa kamu, tapi jika itu jalan terbaik untuk aku dan kamu. Aku harus redha. Aku harus terima. Walaupun aku bukanlah sekuat yang aku sangka tapi aku wajar untuk cuba.


--ketabahan--
Telah banyak air mata yang aku buang,hanya kerana seorang manusia. Kerana aku mahu perasaan sakit itu pergi jauh dari hidup aku. Kerana aku mahu gembira. Dan pada akhirnya aku tetap derita.


--kekecewaan--

May 6, 2010

loss

A: hye, sy odie..sape nama? owh kwn ZZZZ yer..owh ok
B: sy B, a'ah teman ZZZ dtg cni nak cr barang.

A: aku kan...bla3 (stelah 5minit)..jom g makan..
ZZZ: cantek jomla..katner?
A: mn2 ok..eh ajak la kwn ko skali..errrr sape nm dier td lupa.. :P

-tamat-

me myself always suffer due to my major problem that sumtimes and every times happen and i can't control it. the biggest(i think so)...short term memory loss. this is major problem in my life but still minor for this disease. and the special part, the short term memory loss only happen when i try to remember people's name. aiyorkkkk. from what i have read before, those who cannot remember people's name can categoriez them as not respect other person in their life also selfish. so bad attitude. please do not try this and practice in your life or you will loose your friend.

so to make me do not like selfish and not respect others i just called them as "awak" or else try to pronounce their name in my heart, many times, or  i will relate somebody character with their name. for example if his hair like ally cat, then his name also name ali..so easy to remember (can't think other hard example..sorry)

btw i will try to avoid calling people with wrong name, because everytime it happend people surround me  will laugh and make situation become worse because they think i am joking. but the truth is not. sorry for those that get new name from me.

i think that all from me. hope still have tomorro for me.

May 5, 2010

silent mode

dengan perasaan huru hara (ada ke perasaan mcm tuh) aku menaip laju. jantung berdegup laju. mungkin gelisah mungkin gembira, mungkin kecewa atau mungkin iri hati. iri hati atau jelous dgn kebahagiaan org lain.
owh tidak kena hindarkan diri dari berperasaan demikian rupa. amatlah tidak elok berperangai demikian rupa.
tidak semua org berfikir seperti apa yg kita fikirkan. that is why so many choices that peole have to choose. may be A like blue, B love green or else peolpe keep fighting on the same thing. itupun ade yg bercakaran.
the point is i nak story yg manusia mmg pelbagai..that it is.
setelah berhenti berehat seketika idea mula lari meninggalkan aku. ciss bedebah betul.