Nuffnang BH

Apr 16, 2010

- CATNAP :P -


Salam..wink3 (senyum dgn mata yg bersinar2)

 Dengan perasaan berkobar-kobar aku menaip entry ni..smbil pandang kiri kanan takut kalau mickey mouse lalu( haish msk gak nm dia dlm blog aku-exclusive sungguh)..mn x nya..berblog di waktu kerja (jgn ikut ye kwn2 sungguh tdk baik perbuatan ini)..lgpon xtaw pe planning utk airini..waiting to get authorization from HQ kat Beirut tu nak access system..Like waiting the moon fall to riba (in omputih i dono la)


 Wah aku begitu bersemangat nak dtg bekerja dan memulakan hari yg indah di hari jumaat full of blessing nih. Sesungguhnya aku merancang Allah yg mengizinkan..


 Berada di tempat kerja surrounded by Lebanon ni seem like i am at middle east plak..mcm dlm movie pon yer gak..muka mmg la handsome..tough..mata OMG cantiknya terpesona sebentar ok..tp bahasa aduyai..dgr mcm nak terkeluar anak tekak bila dey all berborak..


 Sebolehnya each and every entry yg aku produce aku nak share ilmu dgn pembaca( ade ke org bc?)even xde pon xpela..t aku bc smule seolah-olah mengingatkan aku sendiri la..


 Sekarang aku sering terfikir yg negative2 ajer..aishh teruk betul la..berjanji pd diri tamau rosakkan hati, minda, dan jiwa tp seringkali aku fail nak bending perasaan x elok itu.


 Tahun 2010 tahun utk mngubah diri, status dan kerjaya...harap semua di permudahkan..kenapa ya aku msh di takuk lama..nasibkah?takdirkah?pilihankah? otak berfikir lagi.


 Las few days ade menonton national geographic di TV 1..aku ter memang la suka menonton tp silapnya waktu tayangan adalah dr 7 till 8 malam. Spoiled betul la..rancangan tu bgs utk semua golongan(aku promote nih..tgkla) bnyk ilmu dan bg aku bl tgk rancangan psl binatang ni aku rs hilang semua mslh..Stress aku pd hari tersebut.. setelah panjang berjela aku explained aku just nak share pd sesape yg xtaw tidur2 ayam in English..Actually during my school time cekgu bnyk ajar peribahasa..termasuk la yg ni..tp aku xpenah amik taw/xtaw ape org putih sebut tidur2 ayam.

 If cekgu English tanya aku on that time aku mesti jwb tidur-tidur ayam = chicken2 sleep la kan..yela bebudak kan lurus..direct translation cmtuh la..tp after menonton national geographic baru la aku taw yg tidur-tidur ayam adalah = CATNAP in English..So after this don blame ur English teacher, or humiliate urself dgn ketidak tahuan apa itu CATNAP..

2 comments:

  1. hahaha...catnap upenye, idaklah aku tau ;p thanks babe for sharing...

    *family aku mmg slau bukak tv1 bila kul 7 oke, setiap hari oke....smate2 nak tengok rancangan national geografy ni, besttttttt...

    ReplyDelete
  2. owh CATNAP. OMG hensem sgt eh Lebanase? hikhik

    ReplyDelete

Terima kasih sudi comment.